trött och deprimerad

 
Det är nog inte bara jag som påverkas negativt av höstvädret (och då menar jag det äckligt kalla vädret som bara kommer med förkyklningar och elände)..?
 
Jag har varit så himla trött hela dagen, med FÖR mycket humörsvängningar. Först var jag ledsen för att det var dåligt väder och för att jag vaknade med halsont.. (Damn you förkylningar!!!) Sen blev jag sjukt deprimerad för att jag var för trött för att gå ut och ta vara på solen när den väl dök upp. Och sen blev jag irriterad för att jag var tvungen att gå och handla (självklart då solen redan var borta, och det var kallt).. Nej, jag har inte kunnat bestämma mig för hur jag velat ha det idag..
 
Och det underlättar ju verkligen när skolfotona kommer. Okej, det var väll några av de "bättre" skolfotona i år, sen typ 2:an. Men ack, aldrig en bild som man *Åå, den blev bra*.. Utan snarare *Åå, näsborrarna är bara 22 cm utvidgade och höger öga är nästan öppet. Sen kan man ju nästan inte se den fagra dubbelhakan*
 
Därför har jag tyckt synd om mig själv, knaprat halstabletter till allt smakar det och lyssnat på "50 nyanser"! 
 
Ja.. Jag är för lat för att gå till biblioteket och låna boken, och sen LÄSA den. Det är ju mycket smidigare när nån annan gör det åt en.
 
 
 
 

We are pretty


(I know, vi ÄR söta)

Var till Charlottenberg igår, och jag är numera stolt ägare till snyggingen på bilden (jackan jag bär så snyggt). Det blev en tidig födelsedagspresent från min Mor, och jag är mer än nöjd!

Sen blev det ju några andra småartiklar, samt några toppar (också dom i födelsedagspresent).

Men jag har ju "inte en aning" om vad jag kommer få.. He-he..




Sneak-peak

 
 
Fotade lite bilder på Hugo igår, som lite vemodigt ställde upp.
 
Stackarn! Både smink och shorts mitt i "vintern".. Men snygg blev han ju, med fluga och allt!
 
Bilderna blev bra, och förhoppningsvis ska jag få dom klara innan upphängningen! Känner lite hur paniken uppstår..
 
 
 

Så otroligt flitig

 
Idag rörde jag en symaskin för första gången på över två år, och jag kommer tydligen fortfarande ihåg hur man trär den OCH hur man syr på den, utan allt detta trassel som vanligtvis alltid velat uppstå när jag snuddat vid en symaskin. En stor eloge till moí!
 
Eftersom vi såg på film i skolan idag, så passade jag på att efteråt smita in på syslöjden till min gamla syslöjdslärare för att sniket få använda en symaskin, då jag varken hade lust eller ork att gå hem och leta reda på allt till det enorma åbäket till symaskin som jag själv äger, och som dessutom suger...
 
Imorn ska jag fotografera till en fotouppgift i skolan, och eftersom jag inte hade nån fluga (och då menar jag en kostymfluga, inte insekten fluga..) så har jag fått improvisera och tillverkat en egen. Och nu återstår bara att se hur slutresulatet kommer bli.
 
Såg ju Kon-tiki med skolan idag, och det är lite sorgligt att jag blivit så ond när det kommer till film.
 
När det är en karraktär i en film som jag verkligen stör mig på, så vill jag bara att dom ska döda "hen".
 
I detta fallet önskade jag att dom skulle slänga den otroligt irriterande mannen överbord, och låtit honom bli hajmat.. *I know, I'm evil*. För det är så otroligt jobbigt att se på en film där man stör sig på karraktärerna!!! Gahh...
 
Jo, så ska jag lösa alla mina problem.. *Döda allt, och alla som stör mig* Haha...ha..ha, ...
 
 
 

Work in progress

 
 
Lite tidsfördriv under min "läxfria" ledighet.
 
Längesen jag satte mig och målade, så nu passade jag på!
 
 
 

Skräckchock

 
WARNING!! Se inte ensam, eller gör det på egen risk...
 
Tips från coachen så här på söndagskvällen!! The Conjuring - superbra skräck/thriller. Ett måste att se! Den ska ju även vara baserad på en "sann historia", men jag vet ju inte hur mycket jag tror på det.
 
Det var ett tag jag såg en skräckfilm som jag tyckte var riktigt läskig Och nu, ÄNTLIGEN, fick jag sitta mer eller mindre på "nålar" under en skräckfilm. För det är ju riktigt härligt när det nästan ryser längs ryggen och *PANG*, så händer nått..!
 
Dock börjar "familj som flyttar in i nytt hus som det spökar i-", "onda dockor e.t.c-.", och "läskiga barn-filmer" m.m bli ganska uttjatade teman, men det är väll ändå det som triggar oss. (eftersom typ alla filmer är uppbyggda på det..)
 
Sen är det ju så typiskt att det ALLTID, utan några undantag, är nån i en skräckfilm som **Lalalalala, jag ska bara gå ner helt ensam i en mörk källare eller upp på vinden utan ljus, trots att min lampas batterier har sett bättre dagar och att trappan är mer eller mindre en rutten trähög**, och sen, hoppsan.. blir dödad, ramlar och skadar sig eller nått liknande.
 
Eller det typiska **Oj! Det skramlar och låter konstigt ur garderoben när jag är helt ensam hemma, bäst jag tar mig en titt även om jag tyckte mig höra läskiga röster komma där ur**, och sen försvinner man spårlöst eller nått dylikt.
 
Och så får man ju inte glömma alla tjejer som AAAAALLTID ramlar när dom blir jagade av en mördare.. (Nej, A-tangenten fastnade inte. Det stora antalet "A" var meningen då jag verkligen menar alltid)
 
*Suck*.. **Oj då!! Jag blir jagad av en mördare.. Jag måste tafatt springa iväg (gärna i klackskor, som man inte alls kan slänga av sig?), men hoppsan! Jag råkade visst springa på en lerfläck, och eftersom det är så halt så kan jag ju inte komma upp!** Och det är ju inte alls skumt att mördaren sen kan komma gåendes helt vanligt medans tjejen ligger sprattlande i leran. Fast dom kanske har speciella "slippa-halka-mördarskor" (?)
 
Är inte det lite könsdiskriminerande? Att det alltid ska vara tjejer som oftast klantar sig i filmer. Men det måste väll vara för att vi är så små, och vi har ju då väldigt svårt att hålla balansen... Och ofta är det ju "storbystade" tjejer, så där finns väll också en anledning till att balansen kan svikta... Eller?
 
Och alla dessa speglar som alltid lyckas smyga sig in i nån scen.. **Kollar en gång i spegeln, tittar ner..** Kommer man se nått? **Kollar upp igen, men inget där. Öppnar istället badrumsskåpet**. Musiken tätnar. Man vet att det kommer vara nått där i spegeln, men ändå. **Stänger badrumsskåpet**, och man flyger självklart en meter ur soffan trots att man visste att mördaren skulle stå där... Jag hatar speglar i skräckfilmer...
 
Jag undrar hur många skräckfilmer som jag suttit och **Neeej, gå inte dit.. Jaha, du gick dit ändå.. Men åå, va korkad!! Jaha.. Skyll dig själv** 
 
Som sammanfattning av mitt smått "upprörda" inlägg (som inte alls var menat från början att bli så långt, upprört eller "innehållsfullt") så vill jag råda alla, blir ni jagade av en mördare så håll er borta från halkiga ytor (speciellt om ni är tjejer), det slutar aldrig väl! Tro mig! Jag är erfaren "skräckfilms-kollare"
 
 
 

Någon som lekt med min kamera?

 
 
Jag blir alltid lika glatt överraskad när jag ser sånna här bilder på min kamera ♥
 
(Och det fanns ett x-antal liknande..)
 
 
 

No habla español

 
Jag har varken haft tid eller ork till att fota de senaste dagarna, så jag får lov att bjuda på en superavancerad mobilbild på mig och min coola "dalmas" Ida, från då vi var på den superhäftiga "utflykten" på biologin i tisdags!
 
Den superhäftiga utflykten var ju dock inte så superhäftig.. Tvärtom. Den bestod av en resa på kanske 2-3 km ut till ingenstans, där vi sedan fick stå och titta på en bäck.. Meningen var att vi skulle se några flodpärlsmusslor. Vi såg en.. Och den var superliten. Så den resan var ju spännande. Fast det var ju iallafall roligare än att sitta inne och jobba.
 
Hade även spanskaprov idag. Och kunde jag något? Eh.. nä. Kändes som jag lämnade en fjärdedel av provet tomt, så det återstår att se vad resultatet blir..
 
 
 

Tjocktröja

 
 
 
Köpte denna underbara tröjan i helgen när jag var i Charlottenberg.
 
Kärlek vid första ögonkastet vill jag lova ♥
 
 
 
 
 

Den perfekta duon

 
 
 
 
 
Spenderade min morgon med att redigera lite bilder från förra helgenLinnéa och Debbie.
 
Och nyttig som jag är så blev det B&J till frukost.. (Don't judge) Får även lov att säga att jag inte är lika imponerad av Ben & Jerry-glassen som tydligen alla andra är. Glass som glass?
 
Linnéa har även uppmanat mig till att "signera" mina bilder, så det fick väll bli en massa bilder med mitt super orginella namn..
 
 
 

Dressyrtävling #3

 
 
 
 
Duktiga Linnéa kammade i söndags hem en första plats med Lillen i LB:2 med 65 % och en 4:e plats i klubbmästerskapet (Lite bilder på Lillen? Tryck här).
 
Och självklart räckte inte det, utan det blev även en vinst i MSV C:2 med 66% med Debbie också (se detta inlägg), samt en 2:a plats i klubbmästerskapet.
 
Inte så dåligt! Så det är värt en STOR applåd! *Klapp, klapp, klapp*
 
(Och fråga mig inte vad allt betyder.. Nog för att jag går natur, men hästtävlingar är inte mitt område)
 
 
 

Dressyrtävling #2

 
 
 
 
 
(Linnéa och Debbie)
 
Som jag tidigare skrev i detta inlägget så var jag ju på tävling i helgen och tittade när Linnéa red både Debbie och Lillen. Och det blev ju ett antal bilder.
 
Och Debbie är väll bara för snygg? (Linnéa också..)
 
 
 

En hyllning till choklad

 Det är choklad och smakar kinderägg, vad mer kan man begära av ett smörgåspålägg?
 
Dagen började så lyckligt med att jag vaknade 08.05, och det är ju mer än trevligt när man börjar 08.15.. Och att jag försov mig ledde till att jag glömde "dusch-artiklarna", vilket i sin tur ledde till att jag fick gå hem och duscha i kallvatten.... (kallvatten ska ju i och för sig vara bra för håret, men är tyvärr inte så skönt..)
 
Därefter skyndade jag som en galning hemifrån då jag trodde min lektion började 11.45. Meeeen, den började visst inte förens en timme senare. Så då fick jag ju även skämma ut mig lite genom att klampa in på någon annans lektion.
 
Och inte nog med att allt har gått så underbart bra idag så har jag haft lite mysig mensvärk som grädden på moset!
 
Kan ju tipsa dom som vill ha lite liv i vardagen att dom ska försova sig lite. Otroligt trevligt!!
 
 
 

Dressyrtävling #1

 
 
 
(Linnéa som rider Lillen)
 
I helgen spenderade jag lite tid som fotograf åt min fina vän Linnéa som tävlade, inte bara en, utan två hästar i dressyr. Debbie (Linnéas häst), vilket redan är känd här på bloggen och Lillen som Linnéa "tränar" eller vad jag ska kalla det.
 
Det var första gången jag var på en dressyrtävling, så det var kul!
 
Otroligt duktig var hon. Och hennes ridning(ar) kammade hem en och annan rosett. Jag får ju faktiskt passa på att skryta lite över Linnéa, då jag anser henne som proffs när det gäller hästar och ridning!
 
 
(Om ni råkat missa det, även fast jag har orangemarkerat det bara för er skull, så kan man faktiskt klicka sig in på Linnéas blogg om ni bara gör ett enkelt tryck på hennes namn.. Och har ni fortfarande inte fattat så kan ni trycka här)
 

Inte lätt att vara liten

 
 
 
Var barnvakt en liten sväng idag åt mitt söta syskonbarn Cleo.
 
Då jag agerade fotograf vid ridskolan fick Cleo vara sällskap, samt kolla på alla hästar.
 
Det var än en gång Linnéa som bad mig knäppa några bilder, denna gången från dressyrtävlingen som hölls på ridskolan. Och jag blir ju bara smickrad då jag faktiskt blir ombedd att fotografera!
 
Och trotts att det antagligen snabbt blev långtråkigt så var Cleo lika snäll hela tiden. Inte dåligt för en 4-åring!
 
Nu väntar sortering av 600+ bilder, samt redigering.. Och så fort jag redigerat bilderna så kommer jag "bildbomba" bloggen med hästbilder från idag! Något att se fram emot ;)
 
 

Ingen kanelbulle här

 
 
 
Jag har världens finaste katt!
 
Kanelbullens dag idag. Hela två kanelbullar har idag lurat sig ner i magen på mig. Mitt samvete sa NEJ när jag gick förbi korgen och tänkte ta mig en tredje bulle (eller så var det min mage som insåg gränsen för hur mycket som där fick plats).

Efter 60 minuters gitarrlektion (som egentligen ska vara 20-30 min) så fattade jag kameran när jag kom hem och jagade ikapp min katt.
 
Med lite fjäsk fick jag några skapliga bilder, och höll mina tankar borta från att det inte finns några nybakade bullar hemma...
 
 

Värd att kalla sovmorgon

(Risigt hår och obäddad säng...)
 
Skolan bjuder idag på en sovmorgon värd att kalla sovmorgon! - Börjar alltså inte förens 12.45
 
Detta innebar att jag idag låg och sov tills klockan var 09.00, ehm.. 06.30 menade jag ju då. Och sedan jag vaknade har jag tassat omkring här hemma och druckit te.
 
Resterande två timmar ska spenderas med lunch (lax och ris) och serier innan jag pallrar mig iväg till min älskade spanskalektion.
 
 

En liten goding

 
Fick låna kamera ifrån skolan idag, så passade på att fotografera Zacke-packe när han kom på besök en liten sväng.
 
Jag känner på mig att minneskortet snabbt kommer bli överfullt. Tänkte ju i helgen fotografera mina gulliga syskonbarn, samt Linnéa och Debbie om vädret håller i sig.
 
Än så länge har ju vädret vart lovande, om man bortser ifrån att det är SVINKALLT ute..
 
Bara för att jag tycker att det är sååå otroligt kul att frysa så ska jag ut en sväng och springa nu
 
-Hej då varma hus, och Hej stelfrusna fingrar. (Fast det är i och för sig rätt kallt hemma också...)