Koppartrans

 
 
Nu är mitt hår inte råttfärgat och äckligt längre! (y)
 
Blev lite smått besviken då färgen jag tänkt mig var slut, men då fanns möjligheten att prova något nytt.
 
Sen får jag ju tagga inför skolfoto imorn också..... Det lär bli ännu ett årligt kort med dubbelhaka, slickat hår och stirriga ögon. KUL...! 
 
Fullt så farligt får jag väll hoppas att det inte blir. Chansen finns ju till ETT skapligt foto. Och har jag tur så kanske dom retuscherar bilden ORDENTLIGT i efterhand.
 
 
 

Nya Dojjor

 
 
 
Igår fick jag ett par nya springskor av min kära syster. Egentligen skulle jag inte fått dom förens min födelsedag, men då jag har bättre användning för dom nu (än i november) så fick jag dom i tidig födelsedagspresent.
 
Snyggeli-snygga är dom, och dom kommer användas flitigt!
 
 

Höstigt värre

Nu är det höst på allvar!
 
På fotografiskbild idag kom något pucko med idén att vi skulle vara ute och fotografera. För det var ju såå varmt och skönt ute..(Det var iskallt) Annika blev såhääär glad, eller inte.. Ett par vantar hade då inte suttit fel.
 
Trots att fingrarna näst intill ramlade av blev det några snygga bilder ändå! Offrade dessutom mina knän för att krypa runt i gräset som var fullt i frost.
 
Även om det är apigt kallt ute numera så är det otroligt snyggt med alla röda löv som klär träden. Hösten är ju faktiskt väldigt "fotovänlig"- fina färger + bra ljus
 
Tur för hösten att den är fin, annars skulle den fått stryk!

Svettis


 
(Fjärde gången jag skriver detta inlägget, då blogg.se-appen är dum i huvudet..)

Friskis och Svettis, samt vattengympa stod på schemat i skolan idag.
 
"Elevens val", som dom ville kalla det. För man hade ju så mycket till val när man var tvungen att vara med (såvida man inte var sjuk eller nått).
 
Och det är väll ändå standard att mer än hälften av alla tjejer råkar "ha mens" så fort som någon nämner bad i skolan. Stackarna! Dom måste lida av blodförlust!
 
Får även lova att säga att jag har underskattat vattengympa. För jobbigt var det! (Och kul)
 
På Friskis och Svettisen kände jag mig också otroligt tuff med min dåliga koordination och med benen flygandes åt alla håll. (Tror även att ledaren var hög)
 
Undrar hur många som faktiskt höll upp tempot och hängde med under hela passet.
 

Starke man!

 
5,5 km (5,52 för att vara exakt) avklarat idag! Duktiga cheyor!!
 
Och på det blev det lite styrkeövningar! Så nu riktigt känner jag hur musklerna växer, ehm..
 
Har även uppdaterat min telefon till IOS7. So not happy.. Visst, många bra funktioner! Men känner mig ändå inte bekväm i det.. Bajsigt att man inte kan ångra sig också! Jag råkade dessutom uppdatera den av misstag! Det var ett misstag!!! Aja, nu finns ingen återvändo.
 
R.I.P IOS6 <3

Kalas

 
 
 
 
Igår fyllde Zacharias hela 2 år. Så då var jag på "kalas" och firade lill-grabben.
 
Tiden går ju så himla fort! Han ska ju fortfarande vara en liten bebis som man kan göra vad man vill med, men icke!
 
Tror även han blev lagom nöjd över de x-antal flygplanen han fick i presenterna.
 
-pliiplan
 
Och kalas leder till att man proppar i sig allt för många kakor/tårtbitar, som i sin tur leder till en fin och rund mage.. Syster-yster hade ju vart så duktig och bakat så mycket gott!
 
Så nu kanske en liten springtur skulle sitta fint, eller ja...
 
 
 

När man är sjuk

 
 
Tredje dagen med huvudvärk = Ingen skola för mig
 
Jag skulle inte vilja påstå mig vara någon "te-människa". Jag har faktiskt aldrig riktigt gillat te. Men nu på "äldre dar", och när jag är lite smått sjukling så får jag lov att säga att en tekopp med alldeles för mycket Honung satt alldeles perfekt!
 
Och lite serier gör inte sängliggandet sämre!
 
För dom korkskallarna som INTE sett That 70's show så ger jag er tipset att slänga på ett avsnitt! Det är nostalgi på hög nivå vill jag lova! Ni kan ju alltid kolla här!
 
Jag har även kommit på att ordet Nostalgi är mitt nya favorit-ord! Det låter ju så härligt när man säger det!
 
Nostalgi, nostalgi, nostalgi...
 
(Nostalgi (grekiska nostos, hem, och algos, sjuka) betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet.) - för dom som inte visste

Sommaren, vart tog du vägen?

 
Känner lite ångest över att hösten i princip är här!
 
Sitter och kollar lite på andras bloggar, och nästan alla skriver om hur dom längtar tills hösten kommer på riktigt, och hur mysigt det ska bli med alla färger och kyla..
 
Men skit ner er känner jag! Liiite dumma är ni allt! Jag menar, vart är det mysiga i rinnande näsor och förkylningar? Jag vill inte ha kallt...! Nog för att jag gillar varma tröjor och tända brasor, men kan ju lungt säga att jag gillar sol och varma badstränder ännu mer!
 
Så nu kan det gärna få vända och bli varmt på riktigt igen! 
 
tack på förhand säger jag till "väderguden" som förhoppningsvis ska lyssna på min vädjan om några solstrålar!
 
 

Mârten och mysligheter

 
 
 
 
 
Mârten kom, och Mârten gick!
 
Åå, vilken trevlig helg jag har haft! Helgen har spenderats med både gamla och nya vänner, och kul har vi haft (det har iallafall jag) vill jag lova!
 
Med allt för mycket skräpmat, karusellåkande och min och Mikaelas kisspaus som utbröt i panik (tack vare den bajsfyllda papperskorgen på toaletten) blev helgen riktigt lyckad!
 
Och jag har nog på riktigt nästan aldrig skrattat så mycket som jag gjort denna helg. Käkarna ville bara explodera till små hoppande, regnbågsfärgade tomtar
 
Om ändå helgen kunde vart liite längre, åtminstone så jag får sova lite mer..
 
Man får väll helt enkelt hoppas på att det blir lika mycket nöje nästa år!

True shit!



Vilken "Lysande" Idé

 
 
Jag fick härom dagen ett spontanryck och kom på att jag ville ha lampor på väggen.
 
Sagt och gjort så hamnade dessa snyggingarna på väggen ovanför sängen.
 
Händig som jag är (och med alldeles för dåligt tålamod) hängde jag upp slingan med knappnålar. Men hellre knappnålar än silvertejp. Så nu är det väll bara en fråga om tid innan jag vaknar invirad i sladdar och med nålar i huvudet på morgonen.
 
Jag tycker det blev riktigt fint, och är nöjd med min insats!
 
Jag visste då inte att jag hade sånna dolda talanger, jag får nog satsa på en "karriär" som elektriker/lampuppsättare med tanke på det fantastiska resultatet!
 

Fina prinsessor

 
 
 
Jag var SÅHÄÄÄR stolt över att jag undvek en katastrof på ridskolan när Linnéa lät mig hålla Debbie!
 
Linnéa frågade mig idag om jag möjligen hade lust att fota henne och den "lilla" prinsessan Debbie, och snäll som jag är så traskade jag iväg till stallet för att fota tjejerna.
 
Det blev en hel del bilder från ridhuset, men med tanke på det dåliga ljuset och den kassa kvalitén på bilderna så skäms jag för mycket för att lägga ut någon av de bilderna..
 
Det var riktigt kul att få träffa Debbie än en gång, då hon nu inte var lika skräckinjagande som vid vårt första möte. Det kanske är den hela centimetern som jag växt i sommar som gjort att hon inte numera känns lika gigantisk och giraff-liknande.
 
Eller så har Debbie helt enkelt kommit över den fas där hon säkerligen helst av allt velat springa över mig gång på gång tills jag vore helt oigenkännelig
 
Jag kan iallafall stolt säga att jag inte lider av "Debbie-skräck". (inte för att jag gjort det förut hellre)
 
Och visst var dom supersnygga!? 
 
 
 
 

Socaiala medier

 
Då har även jag fallit för Twitter, ännu ett socialt media som jag fattar noll utav.. Och antagligen kommer det (precis som allt annat på internet) väll hinna gå ett decenium eller två innan jag förstår mig på detta.
 
Med Tumblr, Flickr och allt vad det nu heter runtomkring känner jag lite småpanik. Jag vill ha allt, men ändå ingenting. Usch och fy! 
 
Och sen denna abstinensen som uppstår när ingen uppdaterar sig!! Jag menar, har folk inget liv eller? Vad kan vara viktigare än att skriva en massa menigslösa saker på internet? (Typ allt...)
 
Dessa moderniteterna är ju Farliga!
 
 

Kan det bli för många kakor?

 
 
Jag tänkte att jag skrev ut vad det var på den första bilden, ifall ni inte förstår. För att va snäll liksom.
 
Fick fnatt och började baka när jag kom hem från skolan, även om det inte är sååå superkul.
 
Hela 89 kakor blev det (90 st om jag inte ätit utav degen..), trotts att det på receptet tydligt stod att det "endast" skulle bli 70 kakor. Det ledde ju till att jag var tvungen att stå och rulla 19 kakbollar extra.. Jobbigt..
 
Bakandet ledde ju också till att ett antal kakor "råkade" smyga ner i magsäcken på mig, vilket inte känns så jättekul nu i efterhand. Men gott var det ju iallafall!
 

Svettiga Jäklar

 
 
 
Guuuud va duktiga vi vart idag! En "Liten" Spring-Promenad-Slitutdinaben-tur fick det bli!
 
Hela 6 km av flåsande och mjölksyra, samt en ont-i-röven-tur på cykel, vilket slutade på 3,5 km!
 
Tummen upp känner jag nu! Så nu är mina ben mer eller mindre döda..
 
Men kul var det, ibland..

The Great Gatsby

      
Det borde vara olagligt att vara så snygg!
 
Idag såg jag "The Great Gatsby". Bra är väll det ordet jag skulle beskriva den med. Dock får jag panik av filmer som får mig att gråta! 
 
Jag skulle kunna skriva en hel recension om filmen, men det enda som behövs säga om den är väll ändå att Leonardo DiCaprio är med i den - vilket automatiskt gör den bra.
 
Jag har inte nämt att jag ska gifta mig med honom? Dock vet han ju inte om det själv än, men den som vill komma är varmt välkommen på vårt bröllop! Och man säger ju att ålder inte har någon betydelse i kärlek, så vad skulle 22 år göra?
 
 
 

Konsten att vara barnvakt

-Säg, Cheese
-Fiiiis
 
Manual för barnvakten
 
Steg 1: Sätt på TV:n
 
Steg 2: Sätt på ett barnprogram/en film
 
Steg 3: Sätt barnet framför TV:n
 
Nu vet du allt vad som krävs för att sköta barn i alla åldrar. ("host, host...")

En Glad Känsla

 
 
 
(Linnéa, Mikaela och Hanna - Fina som få)
 
Idag hade vi den första "riktiga fotograferingen" (även om vi pillat med kamerorna innan) på fotografisk bild.
Vi skulle då genom bilderna beskriva en glad, och en nedstämd känsla.
 
Vi velade väll bara egentligen bara fram och tillbaka mellan vad vi skulle fotografera, och slutbilderna blev väll kanske inte de mest seriösa. Så jag passade på att fotografera mina fina vänner som jag ändå lurat till att gå ifrån sin egen lektion.
 
Så en STOR eloge till "ekonomerna" som faktiskt ställde upp så jag fick chansen att fotografera några porträtt på samma gång.

Vulkaner och Läskiga Drakar

 
 
 
 
(Cleo och Zacharias leker för full rulle) 
 
Bara för att jag inte har något superintressant att blogga om så får jag bjuda på några gamla bilder från helgen.
 
I helgen var jag alltså ute och lekte med dessa Söt-nötarna. ↑
 
Trotts den tomma lekparken valde dom istället att springa upp och ner, upp och ner, upp och ner (och så vidare) på den stora fina kullen alldeles intill. Kanske inte något jag skulle valt i deras situation..
 
Jag fick ju då vara den stora, läskiga och eldsprutande draken som bodde högst uppe på "vulkanen". Och är inte det lite diskriminerande? Bara för att jag är störst så blir jag självklart "ondingen" i leken. Men det fick gå för denna gången, bara för att dom till och med låter mig vara med och leka ;)
 
Jag önskar dock att jag hade deras energi.. Efter några vändor upp för kullen var jag rätt nöjd med att vara "drake", då det innebar att jag bara behövde vila min rumpa på toppen.

Nu Drar Jag Igång

(Det är min tumme, ingen prinskorv)
 
Japp! Nu drar jag äntligen igång bloggen. Med tanke på mitt gigantiska flin så skulle man nästan kunna tro att jag sett fram emot det.
 
Med en massa ideér i bakhuvudet hoppas jag på att bloggen ska spruta ut en massa spännande inlägg om mitt otroligt "händelserika" liv här i urskogen. 
 
Jo, men det här var ju spännande..